123vastgoedmakelaar in Amsterdam Noord: interview met Casper de Groot

In 2009 startte 123makelaar op het voormalige Storkterrein in Amsterdam Noord. Sindsdien heeft ons makelaarskantoor talloze transacties van woningen, woonprojecten, beleggingsobjecten en bedrijf onroerend goed (BOG) begeleid. In dit interview vertelt makelaar Casper de Groot meer over de werkzaamheden in het bedrijf onroerend goed.

Waarom begeleidt 123makelaar ook bij commerciële vastgoedtransacties?

Commercieel vastgoed, ook  wel bedrijfs onroerend goed (BOG), vraag een andere kijk en aanpak van een makelaar bij aankoop of verkoop, aanhuur en verhuur dan bijvoorbeeld bij woningen. Doordat wij oop op dit vlak veel kennis in huis hebben en wij veel contacten hebben die geïnteresseerd zijn in commercieel vastgoed, hebben wij ervoor gekozen om ons naast particuliere woningmakelaardij ook te specialiseren in bedrijfs onroerend goed. Voor ons betekent dit dat we al jaren een breed scala aan diensten verlenen voor een groot aantal BOG-klanten. Sinds kort hebben we voor beide bedrijfstakken een eigen website: 123eramakelaar.nl voor de particuliere woningmakelaardij en 123vastgoedmakelaar.nl voor de commerciële vastgoedtransacties

Wat voor opdrachten doen jullie zoal?

We hebben recent bijvoorbeeld diverse kantoor- en bedrijfsruimten verhuurd en aangehuurd in Amsterdam Noord, maar ook daarbuiten. Ook hebben wij recent 2 winkelbeleggingen in Amsterdam Zuid verkocht. Door de jaren heen hebben we alle hoeken van Amsterdam wel gehad, maar wij zijn voor diverse opdrachtgevers ook landelijk actief. Zo zijn wij bezig voor een internationale partij die uitbreiding zoekt in Nederland en de Benelux en hebben voor deze opdrachtgever al diverse nieuwe locaties gevonden. Ook kokt het voor dat een klant een bedrijfsruimte inruilen voor een nieuwe locatie, of het bedrijf uitbreiden met een nieuw filiaal. Wij helpen dan bij het vinden van een geschikte kantoorruimte, bedrijfsruimte of bedrijfshal.

Hebben jullie veel klanten uit Noord?

Jazeker. Omdat wij al jaren gevestigd zijn in Noord, hebben wij hier veel contacten en opdrachten. Menig Noorderling kiest ervoor om zijn of haar nieuwe kantoorruimte, bedrijfsruimte of bedrijfshal via ons aan te kopen of aan te huren. De uitdaging waar wij in Amsterdam noord voorstaan is dat de diverse bedrijfsterreinen zoals de NDSM en het Hamerkwartier getransformeerd worden tot hoofdzakelijk woongebieden. De meeste bedrijven die daar gevestigd zijn zullen dus binnen afzienbare tijd naar een andere locatie moeten verhuizen en die locaties zijn schaars.

Wat onderscheidt jullie van andere makelaarskantoren?

Als het om BOG gaat, is geen opdracht ons te gek. Van een garagebox tot een beleggingsportefeuille en van schoonheidssalon tot horecazaak, wij hebben al menig ondernemer blij weten te maken met een nieuwe werkplek. U kunt dus voor al uw BOG-wensen en vraagstukken bij ons terecht.

Hoe gaan jullie te werk?

We beginnen met een oriënterend gesprek. De essentie van het bedrijf en de wensen van de ondernemer staan hierbij centraal. Vervolgens gaan we binnen ons netwerk op zoek naar geschikte locaties. Dit doen we door eerst een zoekvraag uit te sturen naar relevante contacten, waaronder o.a. het grote eigen netwerk van onze oprichters Ramon Brouwer en Joep Bangert. Verder zullen we de verschillende BOG-platformen, zoals Fundainbusiness, afspeuren naar geschikte panden. We zoeken uiteraard ook actief naar percelen, nog niet aangeboden objecten of verkennen de mogelijke splitsing of herbestemming van een bestaande ruimte. Aanvullend kunnen we via social media een oproep doen door middel van een zoekersvideo binnen ons alsmaar groeiende netwerk. We hebben dus allerlei mogelijkheden om succes voor onze klanten te garanderen. Alles voor het beste resultaat.

Bent u op zoek naar een nieuwe kantoorruimte, bedrijfsruimte of bedrijfshal? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Recente blog items

123vastgoedmakelaar in Amsterdam Noord: interview met Casper de Groot